Kellon freesausta uudella rannekkeella

Vanhastakin kellosta saadaan aivan uutta fiilistä ja intoa vaihtamalla siihen ranneke. Useimmat kellot tulevat, ja kannattaakin tilata teräksisellä hihnalla, koska se säilyttää parhaiten jälleenmyyntiarvon. Teräsranneke ei kuitenkaan lähellekkään aina ole mukavin, eikä näyttävin vaihtoehto. Tarvikerannekkeet ovat laadukkaita ja edullisia, maksaen vain murto-osan alkuperäistuotteiden hinnasta.

Artikkelissa vaihdamme Tudor Black Bayn teräsrannekkeen tilalle nahkaisen Rios1931 rannekkeen. Rannekkeen vaihtoon tarvitset luonnollisesti oikean kokoisen rannekkeen, jousinastat sekä ranneketyökalun. Voit myös käyttää vanhoja jousinastoja, mutta koska ne ovat käytännössä ilmaisia, suosittelen ostamaan uudet rannekkeen kanssa. Ranneketyökaluakaan ei tarvitse ihan välttämättä, mutta se helpottaa työtä ja on myös edullinen.

Yllä olevassa kuvassa näkee helposti kuinka radikaalin eron rannekkeen vaihto voi tuoda kelloon. Kellon yläpuolella on ranneketyökalu.

Ranneke irroitetaan laittamalla ranneketyökalun leuka jousinastaan kiinni ja taittamalla sitä sisäänpäin. Jousinastan jousi antaa periksi ja ranneke irtoaa, tämä tietysti pitää toistaa molemmin puolin 🙂 Kasaaminen tapahtuu käänteisessä järjestyksessä. Hyvä muistisääntö on että, rannekkeen solkiosa tulee aina klo 12:00 puolelle.

Kellon korvien ja työkalujen väliin kannattaa laittaa vaikka vähän teippiä tai paperia suojaamaan kelloa naarmuilta.

Valmis kello on muuttanut ulkonäköään reilusti

Valmis kello aivan täysin erinäköinen ja varmasti myös eri tuntuinen ranteessa ja rahaa ei kulunut (ottaen huomioon kellon arvon) juuri mitään.

-Rios 1931 Watts nahkahihna 46.90€

-Jousinasta pari 3.90€

-Ranneketyökalu 24.90

Yhteensä hintaa operaatiolle tuli 75.70€, ja näistä kuluista vain ranneke oli pakollinen ostos. Homman saa hoidettua myös alkuperäisillä jousinastoilla ja talttapää meisselillä.

Katso myös muut vaihtoehdot rannekkeille Kellovarusteelta. Rannekkeen koon löytää usein helpoiten googlettamalla.

Samankaltaiset artikkelit