Vintage kellon osto-opas

Arvokellojen kiinnostus on kovassa nousussa tällä hetkellä.

Jo nuoresta pitäen ranteeseen halutaan laadukas rannekello. Helpoin tapa aloittaa harrastus on hankkia itselleen laadukas, huollettu vintage kello. Omega on loistava merkki kelloharrastuksen aloittamiseen. Laadukkaan vintage Omegan saa hankittua itselleen jo alle 1000 euron hintaan. Ja mikä parasta, tällä hetkellä vintage kellojen hinnat ovat nousussa, joten sijoituksesi tulee varmasti pitämään arvonsa hyvin!

Kokeneemmallekkin harrastajalle vintage kello on loistava lisäys kokoelmaan. Voit yrittää haalia itsellesi oman syntymävuoden kelloa, tai sitten vaan komean aikaraudan muiden kellojen rinnalle.

Väärennetyn tai viallisen kellon ostaminen on mahdollista, joten ennen ostopäätöstä kannattaakin käyttää aikaa hieman taustatyöhön

Käytettyjen vintage kellojen markkinat ovat laajat ja valikoima on suuri. Tämä aiheuttaa kuitenkin omat riskinsä. Väärennetyn tai viallisen kellon ostaminen on mahdollista. Siksi ennen ostopäätöstä kannattaakin käyttää aikaa hieman taustatyöhön.

Huonolaatuiset kuvat herättävät aina epäilystä, varsinkin, jos kellon koneistoa ei ole lainkaan kuvattu. Kiinnitä erityistä huomiota kellon referenssinumeroon ja vertaa sen avulla kellon kuvia ja tietoja muihin samannumeroisiin kelloihin. Jos nämä tiedot eroavat toisistaan, ei lopputulos ole yleensä kovin kaksinen.

Toinen hyvä vinkki on verrata myynti-ilmoituksessa annettuja kuvia samanlaiseen kelloon, joka on listattuna jollakin toisella sivulla. Kiinnitä erityisesti huomiota taulun, osoittimien ja koneiston yksityiskohtiin. Pienetkin eroavaisuudet kuvissa kertovat vähintään eri vuosiluvusta, mallista tai vaihdetuista osista.

Hyviä ostopaikkoja ovat huutokaupat, konkurssipesät ja forumit. Pääasiassa siis paikat, joissa yksityishenkilöt myyvät kelloja, tai oikeastaan mitä vaan. Suosittelemme kuitenkin tarkastamaan myyjän saamat arvostelut sivustolla. Nyrkkisääntönä tässä on, että huonot arvostelut saanut myyjä ei välttämättä ole kaikista luotettavin. Monet saattavat kuitenkin myydä kelloa kuolinpesistä tai vastaavista, eivätkä ole vielä saaneet arvosteluja tai osaa kertoa kellon tarkkoja tietoja. Näissä voi kuitenkin usein piillä varsinaisia helmiä.

Yritä saada selville kellon huoltohistoria. Harmittavan usein vintage kelloja myydään “ei huoltotarvetta” tiedolla, vaikka todellisuudessa kelloa ei ole huollettu vuosikausiin. Jos kellon huollosta ei ole papereita, voidaan kelloa pitää huoltamattomana. Vaikka kello kävisikin, voi sen huoltotarve tulla yllättävän nopeasti vastaan. Huoltaminen ei ole toimenpide, joka voidaan tehdä omin päin, joten tarvitset kellosepän apua tässä. Huoltojen hinnat vintage kelloilla ovat normaalisti 300 eurosta ylöspäin.

Tässä vielä muutama paikka mistä metsästellä kelloja alkuun:

Catawiki.com
Ebay.com
Huuto.net
Chrono24.com

Kellomesta.fi toivottaa sinulle loistavia hetkiä vintage kellon metsästykseen!

Samankaltaiset artikkelit